Спасибо за сообщение!
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время

генеральний директор інвестиційної компанії

Concorde Capital

19

жовтень 2017

20:22

Ігор Мазепа: про участь Concorde Capital у приватизації енергокомпаній

Наприкінці серпня поточного року пройшли приватизаційні аукціони 25% пакетів акцій восьми енергетичних компаній. ConcordeCapital приймав участь у двох – Західенерго та Дніпрообленерго. Якщо у першому ціна піднялася лише на 20% (+70 млн грн), то у другому – на 105% (+500 млн грн).

25% акцій Дніпрообленерго було продано за 1 млрд. грн. Ціна компанії склала 4 020 млн. грн., що 8 разів перевищує чистий прибуток Дніпрообленерго за 2016 рік (P/E=8). Я вважаю, що це цілком розумна ціна, як для 25% неконтрольного пакету акцій.

Мене постійно запитують, “хто ж був ваш клієнт-покупець?” В інвестиційному бізнесі конфіденційність та довіра – важливі елементи, цих стандартів ми дотримуємося, прошу поставитися до цього з розумінням. Єдине, що можу сказати, що ці два пакети були різні покупці. Але, на жаль, ми акції не купили, їх купив СКМ. Тому все, що має значення, що бюджет додатково отримає майже 600 млн грн, яких не було б, якби не було конкуренції на торгах.

До речі, я переконаний, що кінець серпня все ж таки не найкращий час для приватизації і деякі дії фонду держмайна могли покращити потенційний попит на ці акції. Якщо фонду та уряду буде цікава наша думка, з радістю допоможемо. Проводити приватизацію потрібно, і ця осінь – добрий час для цього. А контрольні пакети акцій, безперечно, викличуть суттєвий інтерес інвесторів.

Написати повідомлення