Спасибо за сообщение!
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время

генеральний директор інвестиційної компанії

Concorde Capital

27

травень 2020

10:40

Ми створили фонд на 50 млн. доларів для фінансування компаній «у стресі», заявив Ігор Мазепа.

Ігор Мазепа, інвестиційний банкір, Генеральний директор Concorde Capital, заявив про створення фонду на $50 млн для проектів гібридного фінансування компаній у стресі

Ігор Мазепа, інвестиційний банкір, Генеральний директор та засновник інвестиційної компанії Concorde Capital, заявив у своєму інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» про створення фонду на 50 млн доларів для проектів гібридного фінансування компаній, які перебувають у стресі.

«В умовах коронакризи інвестиційна компанія Concorde Сapital має намір виступити фінансовим радником із залучення та структурування гібридного фінансування для українських компаній, які мають проблеми з доступом до капіталу. Ми зібрали фонд на суму $50 млн для такого бридж-фінансування», – сказав Ігор Мазепа, голова інвестиційної компанії Concorde Сapital.

«Незважаючи на кризу в Україні залишається прошарок небідних людей, які раніше інвестували в нерухомість та отримували орендні доходи. У нинішній ситуації, коли просів ринок нерухомості, ставки за депозитами в комерційному банку обвалилися – багато інструментів, які були робітниками кілька місяців тому, стали неробочими. А для людей важливо продовжувати інвестувати», – відповів Ігор Мазепа на питання про те, які  джерела наповнення фонду.

«Багато інвесткомпаній зіткнулося з тим, що з початком коронакризи їхня традиційна діяльність – IPO, випуск євробондів – буквально за ніч “помножилася на нуль”», – наголосив Ігор Мазепа.

«А що виникло у нинішній ситуації? Виникла, зокрема, необхідність організувати для підприємств доступом до капіталу. Тому що зараз багато компаній стикаються з проблемами залучення фінансування з традиційних джерел (банківські кредити, фонди прямих інвестицій) – через високе боргове навантаження чи через ринкові умови», – сказав Генеральний директор

«Консервативна оцінка грошових потоків банками не дозволяє компаніям розраховувати на отримання кредитів, тоді як залучення фонду прямих інвестицій вже стане недоцільним для самих компаній-позичальників через низьку оцінку вартості їхнього бізнесу. У зв’язку з цим стають актуальними гібридні інструменти залучення фінансування, які включають: позики, що конвертуються, мезонінне фінансування, позики “за участю в прибутку” та інші. Як правило, гібридні інструменти фінансування – це комбінація боргу та участі у капіталі/прибутку компанії. Вони досить часто використовуються на різних стадіях розвитку компаній, і особливо актуальні у випадках, коли бізнес перебуває у стані стресу – як зараз», – підкреслив Ігор Мазепа.

Джерело: інтерв’ю Ігоря Мазепи.

Написати повідомлення