Спасибо за сообщение!
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время

генеральний директор інвестиційної компанії

Concorde Capital

29

серпень 2017

13:01

Укрзалізниця планує повернутись на ринок боргових цінних паперів. Concorde Capital обрано андеррайтером випуску облігацій на 2 млрд грн

ПАТ «Укрзалізниця», як одна із стратегічних державних компаній для економіки України, прагне бути присутнім на локальному ринку боргових цінних паперів. Компанія має намір здійснити у 2017 році випуск корпоративних облігацій загальним обсягом 2 млрд. грн.

Фінансові аналітики зазначають, що український ринок корпоративного боргу залишається дуже неактивним, рівень ліквідності у потенційних інвесторів високий, на ринку гостро відчувається дефіцит надійних позичальників, при тому що попит інвесторів на якісні боргові інструменти лише зростатиме. Тому випуск облігацій ПАТ «Укрзалізниця» має всі шанси стати флагманським на фондовому ринку корпоративного боргу після довгої паузи та надасть поштовх для його розвитку. Даний фінансовий інструмент сприятиме розвитку не тільки фондового ринку, а й самої компанії.

«Випуск облігацій стане важливим кроком для фінансового оздоровлення залізничної галузі, оскільки сприятиме підвищенню ліквідності суспільства, покращенню структури кредитного портфеля і, як наслідок, мінімізації фінансових ризиків за рахунок уникнення додаткових втрат у разі курсових коливань», – повідомив голова правління товариства Войцех Балчун.

Супроводжувати випуск та забезпечувати розміщення емісії після її затвердження. Наглядовою радою буде компанія Concorde Capital, яка попередньо обрана андеррайтером випуску за результатами моніторингу послуг професійних учасників ринку за критеріями вартості послуг та досвіду надання послуг андеррайтингу.

Компанія займає лідируючі позиції на українському інвестиційному ринку та за період своєї діяльності залучила для провідних українських компаній металургійної, автомобільної, хімічної та нафто-газової промисловості, а також компаній аграрного сектора понад 2,5 млрд доларів інвестицій.

У ПАТ «Укрзалізниця» активно проводяться процеси для фінансового оздоровлення компанії та розвитку всіх ключових напрямів діяльності. Це позитивно оцінюють міжнародні фінансові інституції та аудитори. У звіті міжнародної аудиторської компанії Ernst & Young по 2016 р. вперше знято сумніви у спроможності ПАТ «Укрзалізниця» вести безперервну діяльність та висловлено впевненість щодо здатності компанії покращити результати діяльності та фінансовий стан суспільства і надалі. За результатами 2016 року суспільство покращило фінансовий результат на 9,5 млрд грн, або в 2,3 рази.

Написати повідомлення