Спасибо за сообщение!
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время
Мы свяжемся с Вами в ближайшее время

генеральний директор інвестиційної компанії

Concorde Capital

31

січень 2019

09:50

Ігор Мазепа: приватизація «Президент-готелю» у Києві може обмежитися продажем договору оренди строком до 2034 року

Про можливі ризики приватизації ПрАТ «Президент-Готель» (Київ)

ТОВ “Конкорд Консалтинг” (частина групи компаній Concorde Capital) у серпні 2018 року було обрано Фондом держмайна України інвестиційним радником з підготовки до приватизації ПрАТ “Президент-Готель” (Київ). «На сьогоднішній день ми бачимо ризик, що на конкурс буде виставлено не весь готельний комплекс, а лише договір оренди» – про це розповів журналістами інформаційного агентства ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА Ігор Мазепа, Генеральний директор та власник Concorde Capital у Давосі, де проходив Всесвітній Економічний Форум 2019 року.

«Поки що невідомо, що ми продаємо: чи це величезний готель, на який прийде велика кількість стратегів та міжнародних гравців ринку, чи це просто договір оренди, який має свій грошовий потік до 2034 року. Ми фіналізуємо нашу думку найближчим часом після отримання інформації від наших юридичних партнерів Redcliffe Partners», – дав коментар Ігор Мазепа журналістам агентства «Інтерфакс-Україна».

«Ми вже майже завершили юридичний due diligence та завершуємо операційний due diligence. За їхніми підсумками буде зрозумілою процедура, можлива стартова оцінка і будуть надані наші рекомендації Фонду держмайна».

У своїй колонці на «Економічній правді» Ігор Мазепа також повідомив, що ТОВ “Конкорд Консалтинг” отримало від Фонду держмайна України дозвіл на доступ до інформації про «Президент-Готель» лише 6 грудня 2018 року (на 22 дні пізніше від моменту початку дії консультаційного договору з ФДМУ, тоді як на весь процес підготовки об’єкта до приватизації виділено 90 днів. У зв’язку з цим “Конкорд Консалтинг” звернувся до Фонду із проханням продовжити термін реалізації проекту.

Глава Concorde Capital також додав, що повнота інформації про об’єкт, що надійшла офіційними каналами, залишає бажати кращого: від «Президент-готелю» не отримано й половини запитаної інформації, необхідної для повноцінного аналізу. У той же час наявної інформації достатньо для висновку про те, що ПрАТ «Президент-Готель» не займається готельним бізнесом, а через укладений у 2009 році 25-річний договір оренди готельного комплексу, що включає самий готель і прилеглу територію, його головним джерелом доходів є орендні платежі від приватного оператора готелю.

«Сьогодні наш юридичний партнер компанія Redcliffe Partners детально вивчає цей договір оренди. Зокрема можливість його розірвання. Наша мета – виставити на приватизаційний конкурс весь готельний бізнес, а не право на володіння договором оренди», – заявив Ігор Мазепа.

Коментуючи статус підготовки до приватизації двох інших об’єктів – вугільної компанії “Краснолиманська” та фармацевтичного підприємства “Індар”, радником приватизації яких за підсумками проведених конкурсів у 2018 році також став “Конкорд Консалтинг”, Ігор Мазепа нагадав, що початок роботи з них блокується судовими суперечками Фонду державного майна з іншими претендентами на радників, які програли на конкурсі.

Написати повідомлення